Ce este Spuma Poliuretanica?

Spuma poliuretanică flexibilă ajută la asigurarea confortului tuturor persoanelor, în fiecare zi. Este cunoscută cel mai bine pentru susținerea corpului nostru pentru o mare parte din zi, sub formă de saltele, mobilier tapițat și scaune auto. Însă, ce este uneori mai puțin cunoscut este faptul că noi ne bucurăm de avantajele sutelor de articole din spuma poliuretanică fără să observăm măcar. Modurile sale de utilizare sunt practic nesfârșite, variind de la obiecte mici, dar esențiale, precum bureții folosiți în bucătărie, pansamente medicale, până la filtre mari și sisteme de izolare fonică si termica care mențin mediul înconjurător curat și liniștit.

Ce este Poliuretanul?

Poliuretanul este un membru important al familiei extrem de extinse și diverse a polimerilor și materialelor plastice. Poliuretanul poate fi solid sau poate avea o structură celulară internă deschisă, caz în care acesta este denumit spumă... iar spuma poate fi flexibilă sau rigidă. Explicând simplu, producătorii obțin spuma poliuretanică din reacția dintre polioli și diizocianați, ambele produse fiind derivate din petrol brut. În funcție de aplicațiile ulterioare ale spumei, sunt necesari diverși aditivi pentru a obține produse de calitate sub formă de spumă pe bază de poliuree.

Utilizarile Spumei Poliuretanice?

Fiecare formă de spuma poliuretanică are multe utilizări:

• EUROPUR reprezintă producătorii de blocuri din spumă poliuretanică flexibilă utilizată în modurile prezentate pe acest site (lenjerie de pat, mobilier, automobile și multe altele).

• De asemenea, anumite spume flexibile pe bază de poliuree pot fi turnate, în special pentru a fi utilizate în sectorul constructiilor sau auto. Pentru mai multe informații privind utilizarea spumei turnate, vă rugăm să vizitați site-ul http://hidroizolatii-polyurea.ro/

Agenții de eliberare a spumei poliuretanice utilizați de noi asigură cea mai mare calitate.

Spuma poliuretanică poate fi utilizată într-un număr mare de situații, procese și produse finite, inclusiv:

• Sisteme de Spuma Poliuretanica: Celule Inchise si celule deschise ,Sisteme elastomerice,Poliurea Hibrida si Poliurea Pura
• Spumă de înaltă rezistență pentru scaune, izolație fonică, covoare și izolație
• Produse din spumă poliuretan viscoelastic
• Spume rigide
o Utilizarea în absorbții de energie
o Panouri de izolare și refrigerare
o Lemn decorativ și panouri decorative
• Tălpi cu densitate dublă și cu densitate simplă
• Produse izocianat
• Elastomeri turnați
• Utilizare în materiale uretanice microcelulare, precum bări de protecție

15 ani de experiență privind sistemele pe baza de Spuma Poliuretanică

În cadrul S.C Diafan SRL, înțelegem diversitatea dintre utilizările diferite ale spumei poliuretanice și cum aceste diferențe sunt conectate direct la nevoile clienților noștri.
Produsele din poliuretană acoperă o gamă extrem de mare de rigiditate, duritate și densitate.

Case, sculpturi și decorațiuni

Pereții și tavanul (nu doar izolația) caselor futuriste Xanadu au fost construiți din spumă poliuretanică. Tavanele sub formă de dom și alte forme ciudate sunt mai ușor de obținut din spumă decât din lemn. În secțiunea Seuss Landing a parcului tematic Insulele Aventurii (Islands of Adventures)spuma a fost utilizatăpentru construirea clădirilor cu forme ciudate, precum și a statuilor și a decorațiunilor. Producătorii de spumă rigidă comercializează spuma care înlocuiește lemnul în cazul indicatoarelor sculptate și în industria de echipamente topografie 3D. Spuma pe bază de poliuree (PU) este utilizată și ca izolator termic în multe case. Rășina poliuretanică este utilizată ca material estetic pentru pardoseli. Fiind unitară și impermeabilă, a început să fie folosită și în elemente (moderne) de interior, în special în Europa de Vest.

Umplerea spațiilor și a cavităților

Atunci când sunt amestecate și au contact cu aerul, două lichide binare, dintre care unul este un poliuretan (fie T6, fie 16), se dilată formând un compus solid care este utilizat pentru umplerea spațiului respectiv.

Construirea materialelor de etanșare și stingerea incendiilor

Materialele de etanșare poliuretanice sunt disponibile în sisteme cu o singură componentă, cu două componente sau cu trei componente, precum și sub formă de cartușe, găleți sau bidoane. Materialele poliuretanice de etanșare sunt utilizate pentru a umple goluri, prevenind astfel pierderi de aer sau apă. De asemenea, sunt utilizate în combinație cu izolații anorganice, precum fibre de azbest sau ceramică, pentru stingerea incendiilor. Sistemele de stingere a incendiilor pot preveni fumul și culoarele făcute de trecerea furtunului.