Î. Unde pot găsi informații privind dimensiunea pieței de spumă

R. Informațiile acestea sunt disponibile contracost în cadrul Centrului pentru Industria Poliuretanelor (CPI) și în cadrul firmelor private de cercetare. Pentru informații la nivel internațional, puteți contacta omologul nostru european, EUROPUR, prin intermediul site-ului acestuia.

Î. Ce este spuma poliuretanică flexibilă?

R. Spuma poliuretanică flexibilă este un produs chimic complex polimercic cu o gamă largă de atribuții privind rezistența și supunerea la eforturi de tracțiune, oferind confort în calitate de material de amortizare pentru mobilier, lenjerie de pat, covoare și interioare auto. De asemenea, spuma poliuretanică flexibilă furnizează abilitatea de atenuare a șocurilor pentru a fi astfel utilizată în confecționarea de ambalaje și în industria automobilelor.

Î.Ce este Spuma Poliuretanica?

R.Poliuretanul este un membru important al familiei extrem de extinse si diverse a polimerilor si materialelor plastice. Poliuretanul poate fi solid sau poate avea o structura celulara interna deschisa, caz in care acesta este denumit spuma... iar spuma poate fi flexibila sau rigida. Explicand simplu, producatorii obtin spuma poliuretanica din reactia dintre polioli si diizocianati, ambele produse fiind derivate din petrol brut. In functie de aplicatiile ulterioare ale spumei, sunt necesari diversi aditivi pentru a obtine produse de calitate sub forma de spuma pe baza de poliuree.
Materiale izolante pentru masurare: Atunci cand se ridica problema izolatiei cladirilor, spuma poliuretanica rigida (PUR/PIR) este izolantul rentabil din punct de vedere financiar pentru a fi utilizat in cazul constructiilor noi deoarece prezinta o conductivitate termica scazuta, neegalata de orice alt produs conventional.